هشدار عراق نسبت به گسترش بحران سوریه در منطقه اتفاق نظر تحلیلگران سیاسی و نظامی: حمله یمن به فرودگاه بن‌گوریون یک اتفاق استثنایی است انهدام مخفیگاه‌های داعش در غرب عراق و هلاکت ۵ تروریست (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) دومین آزمایش موشکی پاکستان در کشاکش تنش با هند (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز دیدار رسمی وزیران خارجه ایران و پاکستان (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم ترامپ دستور بازگشایی مخوف‌ترین زندان تاریخی آمریکا را صادر کرد سیاست‌مدار صهیونیست: طرح جدید نتانیاهو حکم مرگ نظامیان اسرائیلی است سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤال شهرآرانیوز: ازسرگیری فعالیت کنسولگری عربستان در مشهد در محل قبلی بستگی به خودشان دارد + فیلم آغاز نشست خبری سخنگوی وزارت خارجه | بقائی: برای ادامه گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم منتظر نظر عمان هستیم در حمله جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به شمال غزه، تعدادی فلسطینی شهید و زخمی شدند (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) تشرف پزشکیان به حرم حضرت معصومه(س) (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم تحلیلگر جهان عرب: حمله یمن به فرودگاه بن‌گوریون نقطه عطفی در تاریخ درگیری اعراب و اسرائیل است چرا اتحادیه اروپا نمی‌تواند روابط گازی با روسیه را کاملاً قطع کند؟ یک منبع آگاه در یمن: معادلات جدیدی را تحمیل خواهیم کرد قالیباف: یکی از رنج‌های ما در وزارت آموزش‌وپرورش تغییر مدیریت بود | ورود معلمان به دانشگاه نظام‌مند شود رد طرح رژیم صهیونیستی برای انتقال کمک به غزه توسط سازمان ملل رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران: مراسم بزرگداشت شهدای خدمت از ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار می‌شود وندی شرمن: امتیازاتی که ترامپ می‌تواند به ایران بدهد در دوران ما ممکن نبود ادامه تنش‌ها با هند | پاکستان خواستار برگزاری مشورت‌های محرمانه شورای امنیت سازمان ملل پزشکیان وارد قم شد (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیانیه وزارت امور خارجه در خصوص اتهام‌زنی علیه ایران در رابطه با یمن عراقچی خواهان کاهش تنش‌ها میان هند و پاکستان شد+ویدئو حملات هوایی جنگنده‌های آمریکایی به غرب یمن (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی و خشم صهیونیست‌ها (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) عراقچی وارد اسلام‌آباد شد (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) واکنش وزیر دفاع به تهدید آمریکا: اگر به جمهوری اسلامی ایران حمله شود، باقدرت پاسخ خواهیم داد + ویدئو (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) رونمایی از موشک بالستیک قاسم بصیر اهتمام دولت برای ارتقای کمی و کیفی جامعه فرهنگیان
سرخط خبرها

فساد ستیزی - قسمت پایانی

  • کد خبر: ۸۲۰۸۱
  • ۰۶ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۰
فساد ستیزی - قسمت پایانی
حمیدرضا ترقی - عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی

اگر دولتمردان به هشدار‌های امام خامنه‌ای توجه می‌نمودند، هرگز در دولت اعتدال شاهد ظهور ۹۵۰ پرونده مدیر نجومی نبودیم. پرونده قطوری که در آن، نام برخی از مدیران بیمه مرکزی، بانک‌های رفاه، صادرات، ملت و مهر ایران، رئیس، قائم مقام و اعضای هیئت مدیره صندوق توسعه ملی و بعضی از مدیران ارشد و میانی دولت یازدهم به چشم می‌خورد. مدیرانی که برای خود حقوق‌های کلان تعریف کردند و بعضا با فیش‌های دریافتی ۲۳۴ میلیون تومانی در مسیر توسعه زندگی اشرافی گام برداشتند.

امام خامنه‌ای در ۶ آبان ۱۳۸۱ در پیامی به مناسبت دومین همایش جنبش دانشجویی این گونه نگاشتند: «مسابقه رفاه میان مسئولان، بی اعتنایی به گسترش شکاف طبقاتی در ذهن و عمل برنامه ریزان، ثروت‌های سربرآورده در دستانی که تا چندی پیش تهی بودند، هزینه کردن اموال عمومی در اقدام‌های بدون اولویت، و به طریق اولی در کار‌های صرفا تشریفاتی، میدان دادن به عناصری که زرنگی و پررویی آنان همه‌ی گلوگاه‌های اقتصادی را به روی آنان‌ می‌گشاید، و خلاصه پدیده بسیار خطرناک انبوه شدن ثروت در دست کسانی که آمادگی دارند آن را هزینه کسب قدرت سیاسی کنند و البته با تکیه بر آن قدرت سیاسی اضعاف آنچه را هزینه کرده اند گرد می‌آورند.

این‌ها و امثال آن نقطه‌های استفهام برانگیزی است که هر جوان معتقد به عدل اسلامی، ذهن و دل خود را به آن متوجه‌ می‌یابد و از کسانی که مظنون به چنین تخلفاتی شناخته‌ می‌شوند، پاسخ‌ می‌طلبد و همچنین در کنار آن از دولت و مجلس و دستگاه قضایی، عملکرد قاطعانه برای ریشه کن کردن این فساد‌ها را مطالبه‌ می‌کند.»

تندترین هشدار‌ها را امام خامنه‌ای در دولت اصلاحات دادند، گویا گوش شنوایی نبود که دانشجویان را نیز به کمک طلبیدند. دیروز همانان و عوامل فساد ۵۴ هزار میلیارد تومانی کرسنت، در دولت اعتدال، فساد اقتصادی دیگری را رقم زدند. اگر دولت و قوه قضاییه با اقدامات شفاف و قانونی و انقلابی، جلوی این فساد‌ها را نگیرند، در بدبین کردن مردم به نظام اسلامی و مأیوس نمودن آنان و در توسعه فقر و نداری محرومان و در ترویج فرهنگ اشرافیگری و عادت شدن دست درازی به بیت المال و ضایع کردن سرمایه‌های کلان ملت، سهیم و شریک اند.

رهبر معظم انقلاب در نخستین دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت سیزدهم فرمودند: «خوشبختانه رئیس جمهور محترم در مسئولیت قوه قضاییه به این موضوع پرداختند که خود همین هم واقعاً موجب امید مردم به ایشان و محبوبیت ایشان در بین مردم شد.

جای اصلی این [موضوع]قوه مجریه است؛ یعنی جای اصلیِ برخورد با فساد و فسادستیزی قوه مجریه است که زمینه‌های تولید فساد از بین برود؛ نقش قوه قضائیه بعد از این‌ها است؛ بعد از آنکه شما تلاش خودتان را کردید، جلوگیری کردید، زمینه‌های فساد را از بین بردید و امثال این ها، و باز یک اتفاقی افتاد، آن وقت نوبت ورود قوه قضاییه است. باید مسئله تعارض منافع شخصی و منافع عمومی و رشوه و اختلاس و [امثال]این حرف‌ها در دستگاه‌های دولتی حل بشود.»

مصادیق فساد دردولت عبارت اند از: رانت خواری، حقوق‌های نجومی، رشوه، اختلاس از بیت المال، سوءاستفاده از قدرت برای کسب امکانات، دادن امتیازات اقتصادی به نزدیکان، زمین خواری از طریق تطمیع کارگزاران، سوءاستفاده‌های ارزی در معاملات واردات، کمک به احتکار، تبانی برای گران کردن کالاها، وام دادن بدون ضابطه و....

چه باید کرد؟

۱-باید به لحاظ فرهنگی و اعتقادی کاری کردکه کارگزاران قلبا و ایمانا دنبال فساد نروند و آن‌راقبیح بدانند.
۲-باید گلوگاه‌های فساد خیز را آن‌چنان بست که کسی نتواند دچار فساد شود.
۳-باید کیفر فساد را آن‌چنان سخت و مجازات آن‌را سنگین کرد که کسی جرئت نکند دنبال فساد برود.
مواضع ۳۰ ساله مقام معظم رهبری علیه فساد را در این لینک QRcode بخوانید:

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->